1. marraskuuta 2013

Geishapalat

Tämä ihanalta kuulostava ohje on ollut reseptikirjassani siitä asti, kun aikoinani ekan kerran muutin kotoa pois. Aikaahan siitäkin on. Ainakin viis vuotta.
Nopiaa kuluu aika.

Ekaa kertaa tuli kuitenkin nytte vasta kokeiltua.

Geishapalat

4 munaa
4 dl sokeria
150 g voisulaa
2 prk (120 g/prk) karamelli-suklaavanukasta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahdon sekaan vuorotellen jäähtynyttä voisulaa, vanukasta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa niin kauan, että taikina on keskeltäkin kypsää. Mulla taikina oli uunissa 25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:

300 g geishasuklaata
125 g voita (huoneenlämpöisenä)

Laita aineksetv kulhoon ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle esim. strösseleitä tai suklaarouhetta. Anna kovettua ennen paloittamista.


ehkä hiukan tylsät nuo nompparellit tuos päällä
 mutta menee paremman puutteessa
Mokkapaloiltahan noi näyttää mutta ei kylläkään maistu.
Tosi hyvää. NAM.

Yhdet Olga-sukat sain valmiiksi. Eivät ole julkasukelposet kylläkään.

.......................................................................................................................................

tämän vuoden ekat ja niiin herkkua aina


-K-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti